سلامت آقایان

«سلامتی» موضوعی نیست که معمولاً آقایان در مورد آن زیاد با هم گفتگو کنند؛ اما خوشبختانه این روزها تعداد مردهایی که برای بدون اینکه دچار مشکل خاصی شوند، برای بررسی وضعیت سلامتی خود به پزشک مراجعه می‌کنند بیشتر از گذشته است. امروزه تقریباً همه‌ی افراد، علائم خود را جدی می‌گیرند و سعی دارند سبک زندگی خود را اصلاح کنند؛ اما باز هم نکاتی وجود دارد که به عنوان یک آقا باید بیشتر به آن‌ها اهمیت بدهید تا زندگی سالم‌تری داشته باشید.

.

⇠ یک پزشک خوب برای خود پیدا کنید

خیلی از آقایان به دلیل ترس از قضاوت یا خجالت، مشکلات خود را که بر سلامت جسم و روحشان اثر می‌گذارد به پزشکشان اعلام نمی‌کنند. هر چه سنتان بیشتر می‌شود طبیعتاً با علائم بیشتری ممکن است روبرو شوید بنابراین لازم است یک پزشک خوب و قابل اطمینان انتخاب کنید که با او راحت باشید و بتوانید در مورد تمام جنبه‌های سلامتی‌تان با او حرف بزنید، از وضعیت روحی و روانی‌تان گرفته تا تمام عملکردهای جسمی و وضعیت تندرستی‌تان.

.

⇠ به طور منظم چکاپ شوید

اینکه فقط احساس می‌کنید حالتان خوب است دلیل نمی‌شود هیچ مشکلی در بدنتان نداشته باشید. مراجعه به پزشک و انجام چکاپ‌های منظم می‌تواند زندگی‌تان را نجات بدهد. سطح کلسترول و فشارخونتان را به طور مرتب چک کنید و اگر در طیف نرمال نبود، به توصیه‌ی پزشکتان عمل کنید. ضمناً چیزهایی مانند تیرگی مدفوع، ضعف بینایی، مشکل در ادرار کردن یا درد در قفسه سینه را جدی بگیرید.

هر چه سنتان بیشتر می‌شود طبیعتاً با علائم بیشتری ممکن است روبرو شوید بنابراین لازم است یک پزشک خوب و قابل اطمینان انتخاب کنید که با او راحت باشید و بتوانید در مورد تمام جنبه‌های سلامتی‌تان با او حرف بزنید، از وضعیت روحی و روانی‌تان گرفته تا تمام عملکردهای جسمی و وضعیت تندرستی‌تان

.

⇠ مراقب سلامت قلبتان باشید

متأسفانه بیماری قلبی یکی از اصلی‌ترین علت‌های مرگ در میان مردان است اما خوشبختانه یکی از چیزهایی است که می‌دانیم چگونه از طریق تغذیه آن را کنترل کنیم. اول از هر چیز، هر روز از طیف متنوعی از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنید. دوم اینکه غذاهای بدون ارزش غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. کاهش کربوهیدرات‌های سفید مانند پاستا و برنج برای شروع بسیار خوب است. به جای این مواد غذایی از غلات کامل و محصولات سبوس‌دار استفاده کنید. چربی‌های ترانس را از رژیم غذایی‌تان کنار گذاشته و بیشتر چربی‌های سالمی مانند آووکادو، مغزها و سالمون مصرف کنید که حاوی ترکیباتی هستند که لیپیدهای خون را افزایش داده و خاصیت ضدالتهابی دارند.

.

⇠ وزنتان را کنترل کنید

جدال با چاقی و اضافه وزن چالشی جدی است. داشتن وزن سالم یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید برای سلامتی‌تان انجام دهید. با داشتن وزن سالم، اندامی متناسب‌تر خواهید داشت و احساس بهتری نیز پیدا خواهید کرد. ضمناً خطر بیماری‌های قلبی، دیابت، فشارخون بالا و سایر ریسک فاکتورها را نیز به حداقل خواهید رسانید. هرچند در عمل کمی سخت است اما ممکن و شدنی است.

.

⇠ وضعیت پروستاتتان را بررسی کنید

با افزایش سن، غده‌ی پروستات بزرگ می‌شود و این اتفاق می‌تواند علائمی مانند تکرر ادرار ایجاد کند. علت بزرگ شدن پروستات می‌تواند هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات باشد و راهکارهای درمانی گوناگونی دارد؛ اما خیلی مهم است که با افزایش سن، وضعیت پروستات خود را کنترل کنید. هر علامتی مانند بی‌اختیاری ادرار باید به پزشک اطلاع داده شود.

.

⇠ وضعیت بیضه‌ها را نیز کنترل کنید

بزرگ شدن پروستات مشکلی برای سنین بالا در مردان است اما وضعیت بیضه‌ها نیز چیزی است که مردان جوان باید به آن اهمیت بدهند. بیشتر موارد سرطان بیضه در مردان جوان بین 20 تا 39 سال روی می‌دهد. چک کردن وضعیت بیضه‌ها به طور منظم کمکتان می‌کند هرگونه گره یا برآمدگی غیرعادی را متوجه شوید و به پزشک مراجعه کنید. هرگونه بثورات پوستی غیرمعمول، قرمزی یا برآمدگی و درد هنگام ادرار یا ترشحات از سر آلت تناسلی را جدی بگیرید.

.

⇠ تحرک داشته باشید

تحقیقات نشان می‌دهد تنها 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط در روز می‌تواند کمک بزرگی به سلامتی‌تان بکند. پیاده‌روی تند، دوی آهسته، شنا و دوچرخه‌سواری از فعالیت‌های ورزشی بسیار مفید هستند.

.

⇠ عملکرد جنسی‌تان را کنترل کنید

بیشتر موارد اختلال نعوظ، علت فیزیکی خاصی دارند. علت اصلی اختلال نعوظ، کمبود جریان خون به سمت ناحیه‌ی مورد نظر است که می‌تواند ریشه در بیماری جسمی داشته باشد؛ مانند دیابت یا بیماری قلبی. به همین دلیل باید خجالت را کنار بگذارید و در مورد مشکلتان با پزشک حرف بزنید. پزشک می‌تواند علت اصلی اختلال در عملکرد جنسی‌تان را پیدا کند.

.

⇠ به سلامت روح و روانتان اهمیت بدهید

آیا می‌دانستید مردها چهار برابر زن‌ها ممکن است اقدام به خودکُشی کنند که گفته می‌شود ناشی از افسردگیِ تشخیص داده نشده است؟ اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب در میان مردان کم نیستند که اگر نادیده گرفته شوند، پیامدهای گسترده‌ای برای کیفیت زندگی خواهند داشت. گاهی مردهایی که احساس می‌کنند کسی را برای درددل کردن ندارند سراغ الکل و مواد مخدر و پرخوری می‌روند یا دست به رفتارهای پُرخطر می‌زنند که مشکلاتشان را بیشتر می‌کند. اگر به هر دلیلی احساس بی‌انرژی بودن و اندوه می‌کنید، مشاوران حرفه‌ای زیادی هستند که بدون قضاوت کردن می‌توانند به شما کمک کنند.

.

⇠ به خوابتان اهمیت بدهید

کمبود خواب در جوامع امروزی به شدت شایع است؛ اما یکی از ساده‌ترین راه‌های تقویت سلامتی محسوب می‌شود. سعی کنید دست‌کم هفت ساعت در شب بخوابید. خواب کافی چیزی است که نباید آن را با هیچ چیز دیگری معامله کنید. اثرات کمبود خواب بسیار زیاد است و بر توانایی دقت و تمرکز، خلق و خو و سلامت فیزیکی‌تان اثر می‌گذارد.

.

⇠ روابط صمیمی‌تان را حفظ کنید

روابط مثبت را پرورش دهید. در کنار عزیزانتان حضور داشته باشید. در منزل تا حد ممکن از کار با گوشی همراهتان بپرهیزید و لحظات خوبی را با خانواده‌تان سپری کنید. به دیگران کمک کنید. مهربان باشید. بیشتر بخندید و کمتر شکایت کنید! انسان بدون ارتباط اجتماعی زنده نمی‌ماند. ارتباط سالم و صمیمی با دیگران برای سلامت روح و روان لازم است. به دعوت دوستانتان پاسخ دهید، با آن‌ها تماس بگیرید و گپ بزنید و از دوستی‌های جدید نترسید.

.

⇠ استرستان را کنترل کنید

خیلی از مردها خودشان را در مشغله‌های کاری غرق می‌کنند، که می‌تواند استرس برانگیز باشد. استرس به مرور زمان می‌تواند تأثیرات مخربی بر هیجانات و جسمتان بگذارد. آسیب‌پذیری، تنش در عضلات و دندان قروچه از ساده‌ترین عوارض استرس‌اند؛ اما با ورزش و مدیتیشن و ماساژ می‌توانید استرستان را کاهش بدهید. در پایان روز، درباره چیزهایی که آموخته‌اید و چگونگی استفاده از آن‌ها برای بهبود فردایتان فکر کنید.

.

⇠ سیگار و قلیان را ترک کنید

ترک سیگار و قلیان سلامتی شما را بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان، بیماری ریه و سایر بیماری‌های مرتبط با استعمال دخانیات را کاهش می‌دهد. از دود دست‌دوم آن‌ها نیز خودداری کنید.

.

بیست کلید طلایی برای سلامت مردان

۱ – سال ها با عادات گوارشی و ادراری خود کنار آمده‌ایم. هر گاه این عادات مختل شود باید دریابیم بهترین راه مراجعه به پزشک و درمان پیشرس است. قبل از آنکه بیمار شوید با پیشگیری برای خود، سپر دفاع مستحکمی ایجاد کنید تا گرفتار بیماری خطرناک نشوید.

۲ – رنگ ادرار نشانگر و نشانه گویایی از سلامت است، نباید نسبت به تغییر رنگ آن بی اعتنا باشیم، در کنار رنگ ادرار هر نشانه خونریزی یا قرمز شدن ادرار زنگ خطری است که باید شنید، سن و جنسیت افراد تفاوتی در اصل ماجرا ندارد.

۳- تعجب نکنید هر پکی که به سیگار می‌زنید شانس سرطان پرستات را برای شکل‌گرفتن افزایش می‌دهید. مصرف سیگار کلید ورود به جمع آنهایی است که سرطان مثانه گرفته ‌اند، بهتر نیست سیگار خود را خاموش کنید.

۴- اگر برآنید رنج داشتن سنگ کلیه را تجربه نکنید به موقع و به قدر کافی آب بنوشید، خوردن خودسرانه کلسیم و ویتامین ها خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش می دهد.

۵ – کلیه ناسالم بر فشار خون تاثیر منفی می‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا کلیه را دچار آسیب می‌کند.

۶- اگر دچار اشتباه شدید و با افراد آلوده به ویروس HIV و یا فرد مشکوک به بیماری ایدز تماس جنسی داشتید حتماً در مدت ۶ هفته تا ۱۲ هفته آزمایش HIV را انجام دهید. تشخیص به موقع کیفیت درمان را متناسب‌ تر می‌کند.

۷- بروز ناتوانی جنسی مردان در سن بالا طبیعی است ولی با درمان خودسرانه این ناتوانی مشکلات به بار می ‌آید، بهترین انتخاب، مراجعه به پزشک متخصص است.

۸- اعتیاد، دشمن سلامتی جسمی و شکل گیری ناهنجاری‌ های روانی، فرهنگی و اجتماعی است. فرد معتاد ، مسئول بسیاری از این ناهنجاری‌هاست.

۹- پرفشاری خون قاتلی است که در سکوت دست به کشتار می ‌زند. با آزمایش کامل ادرار، اندازه ‌گیری الکترولیت ها و تست های هورمونی با درمان به موقع امکان عمل را از این قاتل بگیرید.

۱۰- پنج عامل می‌تواند باعث سکته قلبی شود. برای روی دادن یک سکته به همه پنج عامل نیازی نیست. مبتلا شدن به سه مورد کافی است.

این پنج نام را فراموش نکنید: “تری گلیسیرید بالا”- “کلسترول بالا”-“فشار خون بالا”-“قند خون بالا”- “HDL” پائین و “LDL” بالا.

۱۱- چهل سال به بالاها هر دو تا سه سال یکبار و مردان بالای پنجاه سال هر سال باید از نظر سرطان پروستات غربالگری شوند.

۱۲- علائم ذیل می توانند نشانه بیماری پروستات و سرطان در این ناحیه باشند. این رفتارها را جدی بگیرید: تکرار ادرار، ضعف یا منقطع شدن جریان ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه، احساس درد یا سوزش در زمان تخلیه ادرار، درد دائمی کمر، لگن یا مفصل ران

۱۳- شغل شما ممکن است بیماری زا باشد، حتماً با پزشک متخصص طب کار مشورت کنید.

اگر شغلی بر خود برگزیده‌ اید که به ناچار با صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ سروکار دارید بیشتر از بقیه در معرض سرطان مثانه هستید. پس بیشتر از بقیه با پزشک متخصص مشورت کنید.

۱۴- استفاده از هورمون ‌های آنابولیزان در صحنه رقابت ورزشی ممکن است منجر به ناباروری شود بدون آنکه در رقابت کمکی به شما کند.

۱۵- ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسیار مفید است، ورزش کردن را جز عادات زندگی خود سازید.

این نکته را هم فراموش نکنید با اولین علامت غیر طبیعی در جسم خود این فرصت را به پزشک خانوادگی خود بدهید شما را ویزیت کند. اقدام به موقع نصف درمان است.

۱۶- نشانه‌های ذیل زنگ هشداری است که به شما خبر می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید: وجود خون در ادرار- فوریت در دفع ادرار – دفع مقادیر کم و مکرر ادرار- دفع دردناک ادرار- کاهش اشتها و وزن.

۱۷- بزرگی پروستات اگر با علائم ذیل همراه باشد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا از پیشرفت و بروز نارسایی کلیه جلوگیری شود: کاهش فشار و قطع و وصل شدن جریان ادرار- تاخیر در شروع ادرار- نیاز به تخلیه مکرر ادرار و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار کردن- تکرار ادرار در روز و شب – زور زدن هنگام ادرار کردن

۱۸- باید بدانید: بزرگی خوش خیم پروستات نشانه سرطان نیست ولی آمارها نشان می‌دهد این بزرگی می‌تواند همزمان با بدخیمی همراه شود.

باید بدانید: اگر با کسانی که سابقه سرطان پروستات دارند فامیلی نسبی دارید خطر ابتلای شما به این بیماری بیشتر است. اگر این بزرگی خوش خیم را مشاهده کردید تحت معاینه پروستات و آزمایش PSA قرار گیرید تا مطمئن شوید مشکلی ندارید.

۱۹- اگر خواهان طول عمر بیشتری هستید باید مراقب جسم خود باشید، مصرف دخانیات را کنار بگذارید، تغذیه مناسب را جدی بگیرید، از رفتارهای استرس‌ زا پرهیز کنید و از همه مهم‌ تر ورزش را فراموش نکنید.

۲۰- اگر به دنبال راز سلامتی خود هستید این جمله را حفظ و عمل کنید: عدم استعمال دخانیات – حفظ وزن متعادل- ورزش روزانه – تغذیه سالم و متعادل – کنترل فشار خون، کلسترول و دیابت ، مراجعه منظم به پزشک، قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر چهل و پنج سال بیشتر دارید، کاهش استرس با ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان، عادت مراجعه به روانپزشک در صورت بروز خشم و افسردگی

.
منابع:

.http://iranbanou.com
.http://www.salamatnews.com
.https://www.asriran.com

error: Alert: Content selection is disabled!!